Auto huren op Madeira

Een van de beste manieren om Madeira te verkennen is met de auto. De wegen zijn over het algemeen vrij goed en de plaatsen staan goed aangegeven. Een rondrit langs de kustweg of dwars door de hoogvlakte is zeer de moeite waard. Bovendien komt u plaatsen waar u niet makkelijk met de bus kunt komen. U moet wel comfortabel zijn met rijden in de bergen en af en toe door de mist. Zo niet, dan kunt beter een taxi nemen of met de bus gaan.

Een auto huren op Madeira
Een auto huren op Madeira
Online reserveren of ter plaatse een auto huren

U kunt uw auto gemakkelijk vooraf reserveren bij een van de vele (online) autoverhuur bedrijven, eventueel in combinatie met uw vlucht en/of hotel. U kunt dan zelf aangeven waar u de auto afgeleverd wilt hebben. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een auto huren, bijvoorbeeld bij de verhuurbalies in de aankomsthal op het vliegveld van Madeira. Een credit card is (meestal) wel noodzakelijk bij de aflevering van de auto.

Er zijn er acht autoverhuur bedrijven die een balie hebben op de luchthaven van Madeira. Een aantal bedient ook andere autoverhuur bedrijven: Europcar, Avis, Hertz, Goldcar (Inter Rent), Guerin (Alamo, Enterprise en National), Hertz (Thrifty, Firefly en Dollar), Madeira Rent (Global), Sixt en Rodavante. Buiten de luchthaven zijn er ook nog diverse autoverhuur bedrijven. Indien u vooraf heeft gereserveerd, dan wordt u netjes met een busje naar het bedrijf gereden (en weer terug als u vertrekt).

Tip. Huur zorgeloos een een auto via Sunny Cars met SGR-keurmerk. Met de all-in formule van Sunny Cars zijn alle verzekeringen inbegrepen, krijgt u terugbetaling van het eigen risico bij schade en diefstal, kunt u gratis annuleren of wijzigen tot 1 uur van te voren en heeft u 24 uur per dag Nederlandstalige hulp mocht dat nodig zijn.

Wat kost een auto huren op Madeira?

Een auto huren op Madeira is ook niet heel duur. De prijs is uiteraard afhankelijk van de grootte van de auto en de verhuurperiode. Hoe langer u de auto huurt des te voordeliger het naar verhouding is. Ben u jonger dan 25 jaar dan betaalt u bij de meeste verhuurbedrijven een toeslag. In het hoogseizoen huurt een kleine auto voor circa 60 euro per dag, inclusief verzekeringen. In het laagseizoen kunt u een auto huren vanaf 40 euro per dag, inclusief verzekeringen. Een middenklasse auto of compacte SUV huurt u voor circa 90 euro per dag in het hoogseizoen en circa 70 euro per dag in het laagseizoen.

Tips auto huren op Madeira
 • Vergelijk vooraf de verschillende aanbieders van huurauto’s. Dan kan een hoop geld schelen.
 • Neem uw rijbewijs mee (deze moet minimaal 1 jaar in uw bezit zijn).
 • Neem de creditcard mee die op naam staat van de hoofdbestuurder.
 • Zorg voor voldoende saldo op de creditcard in verband met de borg.
 • U moet ouder zijn dan 21 jaar om een auto te mogen huren.
 • Madeira is bergachtig en soms zijn de wegen smal. Huur dus niet een te grote auto.
 • Het is verstandig om een uitgebreide dekking te nemen (super cdw).
 • Koop je eigen risico af; een kras zit zomaar op de auto en de reparatiekosten die autoverhuur bedrijven soms rekenen kunnen heel hoog uitvallen.
 • Bekijk de huurauto grondig voordat u wegrijdt (het liefste voordat u tekent, maar dat is in de praktijk vaak lastig omdat u de auto pas afhaalt nadat u de contracten hebt getekend).
 • Tank de juiste brandstof: In het Portugees is benzine “gasolina”” en diesel is “gasóleo”.
 • Download vooraf de kaart van Madeira in Google Maps.
 • Lees meer over autorijden op Madeira.