Hotels in Madeira

Er zijn meer dan 100 hotels in Madeira. Er zijn hotels te vinden in iedere prijsklasse. Van hotels met alle luxe en faciliteiten tot eenvoudige hostels. Het is er allemaal. In de hoofdstad Funchal, waar de meeste toeristen verblijven, zijn uiteraard naar verhouding de meeste hotels te vinden. Met name in de speciale hotelzone “het Lido”. Ook in de andere kustplaatsen of in het binnenland kunt u geweldige hotels vinden. Aan de noordkust is het aanbod echter wat beperkt.  Hier vindt u meer informatie over hotels in Porto Santo.

hotels in madeira funchal 2
De meeste hotels in Madeira vindt u in Funchal
Soorten Hotels in Madeira

Wilt u een luxe vakantie waar u helemaal in de watten wordt gelegd? Dan zit u goed in Madeira. Funchal kent maar liefst twaalf 5-sterren hotels. Bij een aantal hotels kunt u verblijven onder de all inclusive formule. Bekende luxe hotels zijn onder meer het Meliã Madeira Mare hotel, het Cliff Bay hotel en het VIDAMAR Resort Madeira hotel. Voor degenen die iets minder geld willen uitgeven aan hun hotel, maar nog wel luxe en comfort willen zijn er ook prima 4-sterren hotels zoals Baia Azul, het Albergaria Dias hotel en het Castanheiro hotel.

U hoeft echter niet perse een hotel in Funchal te boeken. Er zijn ook tal van hotels in andere plaatsen zoals Machico, Santana, Porto Moniz en Calheta. Een prachtig hotel in Santa Cruz is het Vila Galé Santa Cruz. In Porto Moniz komt u niets tekort in het 4-sterren hotel Aqua Natura Bay. Dit hotel ligt direct aan de natuurlijke zwembaden in Porto Moniz.

Wilt u low-budget overnachten op Madeira? Boek dan een eenvoudig 2-sterren hotel of een hostel. Het Santa Maria Hostel en en Jaca Hostel in Funchal zijn prima keuzes. Reken in een hostel op een prijs vanaf 25 euro per nacht voor een bed in gedeelde slaapzaal tot 40 euro per nacht voor een eigen kamer.

Hotelprijzen Madeira

De prijs voor de hotelkamers kan sterk variëren. Uiteraard is het seizoen bepalend (in juli en augustus en rond de jaarwisseling zijn de prijzen het hoogst). Ook in Funchal liggen de prijzen wat hoger dan daar buiten. Drie sterren hotels kunnen variëren van 50 euro tot 100 euro per nacht. Luxe hotelkamers in de duurdere hotels variëren van 200 euro tot 400 euro per nacht. Vroeg boeken (of juist last minute) kan een hoop geld schelen. Online hotels vergelijken en reserveren is ook aan te bevelen.