Kamperen op Madeira

Wilt u liever kamperen op Madeira? Al is het aanbod niet erg groot, er zijn wel degelijk mogelijkheden. Er is een officiële camping op Madeira in Porto Moniz en een camping op Porto Santo in Vila Baleira. Ook is er Glamping op Madeira in Calheta. U kunt op speciaal toegewezen plekken ook u in de vrije natuur kamperen op Madeira.

kamperen op Madeira
Midden in de natuur kamperen op Madeira?
Camping Porto Moniz

Deze eenvoudige camping ligt op circa 5 minuten rijden van Porto Moniz aan het riviertje “Ribeira da Janela”. De camping is circa 5000m2 groot en er is ruimte om eten te koken. Uiteraard zijn er douches, een wasruimte en sanitaire voorzieningen. Ook is er een kleine speeltuin. Meer informatie en reserveren via de website van de gemeente.

Camping Porto Santo (momenteel gesloten)

De camping van Porto Santo ligt aan het prachtige strand van Fontinha en op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Vila Baleira. Er is plek voor ongeveer 800 personen. Er zijn douches, sanitaire voorzieningen, wifi en een bar. Ook caravans zijn welkom.

Soul Glamping

Kamperen in een luxe uitgeruste tent kan bij Soul Glamping in Prazeres, Calheta. De bolvormige tenten zijn geschikt voor 2 volwassen en 2 kinderen. Ze zijn onder meer uitgerust met een badkamer met douche, een privé balkon en meubilair. Meer informatie en reserveren via de website.

Kamperen in de natuur

Het is op Madeira mogelijk om op bepaalde plaatsen midden in de natuur te kamperen. Er zijn over het hele eiland circa twintig locaties aangewezen waar u gratis uw tent kunt opzetten. U heeft hier wel vooraf toestemming en een vergunning voor nodig. U kunt deze aanvragen bij het IFCN – Instituto das Florestas e Conservação da Natureza via de website simplifica.madeira.gov.pt. Om deze vergunning aan te vragen moet u eerst een account aanmaken.

Tip: bekijk de natuurgebieden van Madeira.