Reizen naar Porto Santo

Vliegen naar Porto Santo

Er zijn vanuit Nederland en België geen directe vluchten naar Porto Santo. De enige manier om met het vliegtuig te reizen naar Porto Santo te komen is via een overstap. De luchtvaartmaatschappij BINTER CANÁRIAS vliegt dagelijks vanuit Funchal naar Porto Santo en terug. De vliegtijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Een retourticket kost circa 100 euro. Boek deze tickets op tijd, want ze zijn ook populair (en goedkoper) voor de lokale bevolking. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP vliegt 2 keer per week vanuit Lissabon naar Porto Santo. Soms zijn er vanuit andere Europese steden ook chartervluchten die direct naar Porto Santo vliegen.

Het vliegveld van Porto Santo is uiteraard vrij klein, maar groot genoeg om ieder vliegtuig te laten landen. De terminals zijn modern en er is een taxi standplaats. Ook kunt u op het vliegveld een auto huren. Er zijn een paar winkeltjes en cafés. Met de auto of taxi bent u binnen 5 minuten in de hoofdstad van het eiland Vila Baleira.

Lobo Marinho
Reizen naar Porto Santo met de veerboot
Met de boot naar Porto Santo

Vanuit de haven van Funchal vaart dagelijks de grote veerboot “de Lobo Marinho” van de Porto Santo Line naar de haven van Porto Santo. Ook vaart er dagelijks een veerboot terug. In het hoogseizoen vaart de boot meerdere keren per dag. De vaartijd bedraagt ongeveer 2,5 uur. De veerboot heeft capaciteit voor 1150 passagiers en 145 auto’s. Aan boord zijn diverse winkeltjes, 2 bars, 2 restaurants, 2 game-rooms en een bioscoop.

In het hoogseizoen betaalt u ongeveer 300 euro voor een retourticket voor 2 personen en een auto. Reist u zonder auto dan betaalt u ongeveer 60 euro per persoon en 30 euro voor kinderen onder de twaalf. Voor de meest actuele tijden en prijzen kijkt u op de website van de Porto Santo Line. Bij aankomst op Porto Santo staat er altijd een bus te wachten die u voor circa 1 euro naar Vila Baleira brengt.

Hier vindt u meer informatie over vliegen naar Madeira.