Taxi op Madeira

Geen zin om een auto te huren en om zelf auto te rijden op Madeira, of om met de bus te gaan? Geen probleem, een taxi op Madeira  en Porto Santo is relatief goedkoop en gemakkelijk te reserveren. Je herkent ze aan de felgele kleur met blauwe streep. Een taxirit vanaf de luchthaven naar Funchal kost ongeveer 30 euro. U kunt een vaste prijs afspreken met de chauffeur. Anders gaat de meter lopen en die start vanaf 3 of 4 euro. Voor bagage kan een extra bedrag worden gerekend. Per kilometer betaalt u ongeveer 0,65 euro.

Taxi’s staan uiteraard op de luchthavens van Funchal en Porto Santo en in de haven waar de veerboot vertrekt. Verder staan er bij de grote bezienswaardigheden taxi’s en zijn er verschillende taxi standplaatsen in Funchal en Vila Baleira. U kunt ze ook gewoon op straat aanhouden. Het grootste en officiële taxibedrijf op Madeira is AITRAM. Boek een taxi via de website of bel +351 291 765 760.

taxi op Madeira
Een taxi op Madeira is makkelijk te vinden of te reserveren
Andere taxi’s op Madeira

Er rijden naast de AITRAM taxi’s ook andere taxibedrijven rond op Madeira. Vaak zijn deze net wat goedkoper dan de taxi’s van AITRAM. Deze taxi’s zijn ook gewoon te herkennen aan de felgele kleur. Hieronder staan er een aantal genoemd met goede reviews.

Madeira Travel Taxi – tel +351 917 462 001

Daniel Madeira Taxis group – tel +351 919 791 289

Taxi Madeira Miguel Pereira – tel +351 918 399 115

Paulo Carvalho Taxi’s – tel +351 917 845 764

Your Taxi Madeira – tel +351 918 585 030

Toeristische routes met de taxi

Er zijn tal van taxi bedrijven die toeristische tours aanbieden. Ook de bovengenoemde. Handig om op plaatsen te komen waar de bus niet komt, maar vooral ook leuk en leerzaam. De meeste taxi chauffeurs spreken goed Engels en zullen u onderweg van alles kunnen vertellen over Madeira. U kunt uw route vooraf bespreken en een vaste prijs afspreken.

AITRAM heeft een speciaal systeem om een vaste route te boeken. Zij werken met een voucher systeem genaamd…. “Taxi Voucher”. Ze zijn op verschillende plaatsen te koop en bij de taxi chauffeurs zelf.  U kunt ze ook kopen via de website van AITRAM. Hoewel de website niet in het Engels beschikbaar is, is een boeking vrij eenvoudig te doen en kan er zelfs met iDEAL betaald worden.  U krijgt dan per e-mail de voucher toegestuurd. Er zijn in totaal op Madeira en Porto Santo 57 routes (circuitos) te reserveren. Ze vertrekken vanuit Funchal, Santa Cruz, Machico, Câmara de Lobos en Porto Santo.