Toboggan – sleeën

Een leuke unieke attractie is het sleetje rijden in Monte. U neemt plaats in een traditionele gevlochten rieten slee op 2 houten steunen ( de slee wordt ook wel toboggan genoemd). Twee mannen in klederdracht (de Carreiros do Monte) trekken en glijden vervolgens de slee naar beneden over de weg. Ze sturen en remmen met de speciale laarzen die ze aan hebben. Deze traditie is ontstaan in de 19e eeuw, toen boeren op deze manier hun oogst op een snellere manier de berg af wilden krijgen. Nu worden alleen nog toeristen zo vervoerd.

startpunt toboggan parcours Monte
Startpunt toboggan parcours in Monte met de Carreiros do Monte
Toboggan parcours

Het parcours is ongeveer twee kilometer lang. U stapt in aan de Caminho do Monte nº4 onderaan de kerk van Monte. Dit is een paar minuten lopen vanaf de eerste stop van de kabelbaan bij de tropische tuinen Monte Palace. U kunt ook met de bus gaan (buslijn 48). De toboggan baan is elke maandag tot met zaterdag geopend van 9u tot 18u.

Het is een leuke, maar best prijzige ervaring. U betaalt 15 euro per persoon. Er kunnen maximaal 2 of 3 volwassen in een slee, of 2 volwassen en 2 kinderen. Kinderen onder 5 jaar mogen gratis mee. Na afloop kunt eventueel de foto kopen die gemaakt wordt onderweg en even bijkomen op het terras bij het café. Vanaf de eindhalte moet u verder terug lopen, de bus nemen of een taxi.

Meer informatie over deze attractie vindt u op de website van de Carreiros do Monte.