Vliegen naar Madeira

Vliegen vanuit Nederland

Vliegen is natuurlijk de snelste en meest comfortabele manier om naar Madeira te reizen. Directe vluchten zijn er vanaf Amsterdam Schiphol. De vluchttijd bedraagt ongeveer 4 uur. De enige luchtvaartmaatschappij die op Madeira vliegt vanuit Nederland is Transavia. Zij vliegen 5 keer per week op Madeira in het hoogseizoen en 2 à 3 keer per week in het laagseizoen. Retourtickets kosten in het laagseizoen gemiddeld 300 euro per persoon. In het hoogseizoen betaalt u rustig 700 euro per persoon. Bent u nergens aan gebonden en maakt de reisperiode u niet uit? Dan kunt u retourtickets vinden voor ongeveer 130 euro per persoon. Let op, de vluchttijden vanaf Amsterdam zijn bijna altijd voor zeven uur ’s ochtends.

transavia vliegtuig
Transavia vliegt rechtstreeks naar Madeira vanaf Amsterdam
Vliegen vanuit België of Duitsland

U kunt er ook voor kiezen om vanaf Brussel Zaventem naar Madeira te vliegen (2 uur rijden vanaf Utrecht). Let op dat u vanaf Brussel Zaventem met TuiFly niet altijd rechtstreeks naar Madeira vliegt, maar via de Canarische eilanden. De vlucht kan dan wel 7 uur duren. Vanaf Brussel Zuid (Charleroi) kunt u goedkoop vliegen met Ryanair. Zij bieden momenteel 2x week een rechtstreekse vlucht aan. U rijdt in ongeveer 3 uur naar het vliegveld in Charleroi vanaf Utrecht. Een andere optie vliegen vanaf Düsseldorf (2 uur rijden vanaf Utrecht). Hier zijn verschillende lichtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen op Madeira.

vliegveld Madeira
vliegveld Madeira
De luchthaven van Madeira

De enige internationale luchthaven op het eiland Madeira ligt op 20 minuten rijden van Funchal in het plaatsje Santa Cruz. Officieel heet de luchthaven sinds 2016 “Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo”. Inderdaad vernoemt naar de beroemde voetballer die afkomstig is van het eiland. De luchthaven wordt ook wel aangeduid met Funchal International Airport. De landingsbaan ligt deels in een ponton op zee en de landing op Madeira is mede door de bergen en kliffen erg spectaculair.

In de moderne aankomsthal vindt u diverse barretjes, winkels en een restaurant. Ook zijn er balies van de grote autoverhuur bedrijven en reisbureaus.  Buiten vindt u de taxi standplaatsen en de bushaltes. Meer informatie vindt u op de officiële website van de luchthaven van Madeira.

Hier vindt u meer informatie om te vliegen naar Porto Santo of om te reizen met de veerboot vanuit Funchal.