Zwembaden in Madeira

Misschien heeft u bij uw verblijf een eigen zwembad? Zo niet, dan is dat geen probleem. Er zijn ook veel (natuurlijke) zwembaden in Madeira. Sommige hebben geven direct toegang tot zee, andere zijn meer de traditionele zwembaden. De meeste zwembaden hebben kleedkamers, toiletten, kluisjes, parasols en ligstoelen. Ook is er bij de meeste zwembaden een badmeester of strandwacht aanwezig.

Zwembaden in Funchal
Lido zwembadcomplex

Het bekendste zwembad van Funchal met twee zoutwater zwembaden en direct toegang tot zee. Ook zijn er kleedruimtes, douches, toiletten, ligstoelen en parasols aanwezig. Het zwembad is het hele jaar door elke dag open van 08:30 tot 20:00 uur. Het adres is R. do Gorgulho. Entree ligt rond de 5 euro per persoon en voor kinderen van 6 tot 17 jaar rond de 2 euro. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Meer informatie vindt u op de website.

Lido Ponta Gorda
Lido Ponta Gorda
Lido Ponta Gorda

Het Ponta Gorda zwembad ligt ook aan de Lido wandel promenade tegenover het Regency Cliff hotel aan de Quinta Calaça 6. Er zijn twee zoutwater zwembaden, een restaurant, een bar en een kleine speeltuin. Toegangsprijs ligt de rond 1,50 euro per persoon.

Natuurlijke zwembaden Doca do Cavacas

Even ten westen van het Lido Ponta Gorda vindt u de natuurlijke zwembaden “Doca do Cavacas”. Deze zwembaden liggen naast Praia Formosa aan de Rua da Ponta da Cruz 66. U kunt u heerlijk beschut in de zee zwemmen en er is een groot zonneterras. Ook is er een bar en een klein restaurant.

Natuurlijk zwembad Doca do Cavacas Funchal
Natuurlijk zwembad Doca do Cavacas in Funchal
Overdekte zwembaden in Funchal
  • Complexo de Piscinas do Funchal (Olympisch zwembad), R. Padre Manuel Sancho de Freitas 3
  • Sportcomplex Nazaré, R. dos Estados Unidos da América 55
Overige (natuurlijke) zwembaden in Madeira
Natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

In het noorden van eiland in de plaats Porto Moniz liggen prachtige natuurlijke zwembaden. Het zwembadcomplex is gemaakt in het vulkanische gesteente en wordt continu ververst met zeewater. Het zijn dus eigenlijk een soort waterpoelen. De watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 21 graden. Er is een groot zonneterras met ligstoelen met parasols en een strandwacht aanwezig. Er zijn kleedruimtes en restaurants. Elke dag geopend van 9:00 tot 19:00 uur in de zomer en tot 17:00 in de winter. De toegangsprijs is 3 euro poer persoon. Kinderen jonger dan 3 jaar zijn gratis. Meer informatie vindt op de website van de gemeente.

porto moniz
Porto Moniz natuurlijke zwembaden
Natuurlijke zwembaden van Seixal

Iets kleiner, maar niet minder spectaculair zijn de natuurlijke zwembaden van Seixal. U kunt hier ook via trappetjes de zee zelf betreden (let op de zee kan ruig zijn en er is hier geen bewaking). Er zijn wel wc’s, douches en een bar. De toegang is gratis. Een hele groot natuurlijk zwembad in Seixal ligt bij de loungebar Clube Naval do Seixal, naast het zwarte strand van Seixal.

Waterpretpark – Aquaparque

Leuk klein waterpark voor een gezinsuitje net buiten Santa Cruz. Zwembad met vier grote glijbanen, een wildwaterbaan en een kinderbad. Er is een snackbar en er zijn ligstoelen en parasols te huur. Er wordt regelmatig een vogelshow gehouden. Elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Toegangsprijs bedraagt 15 euro voor personen ouder dan 12 jaar. Kinderen onder de 12 jaar betalen 10 euro. Wilt u wel zwemmen maar niet zo veel betalen, dan kunt u beter het zwembad Ribeira da Boaventura aan de overkant van de weg bezoeken.

Zwembad Ponta Delgada

Een klein zwembad met een zoutwater bad en een kinderbad. Een zonneterras, een bar en kleedruimtes zijn aanwezig. Dit zwembad is alleen open in de zomerperiode van 10:00 tot 19:00 uur. Toegangsprijs is circa 1,50 euro per persoon.

Ponta delgada zwembad
Ponta delgada met het zwembad
Natuurlijk zwembad Foz da Ribeira do Faial

Beschikt over een natuurlijke zwempoel die direct in verbinding staat met zee en een kinderbad met zout water. Tevens is er een beachclub, een restaurant en een speeltuintje. Toegang is gratis. Adres Estrada da Ponte do Faial in Santana.

Zwembad Lido Galomar

Dit zwembad behoort bij het Galomar resort hotel, maar kan ook door niet hotelgasten bezocht worden. Toegangsprijs is met 7 euro per persoon wel stevig. Er is een restaurant en een duikschool aanwezig. Adres is Rua Dom Francisco Santana in Caniço.

Zwembad Porto da Cruz

Prachtig aan zee gelegen groot zoutwater zwembad in Porto da Cruz aan de Caminho do Penedo 17. Er is ook een kinderbad. Alleen in de zomerperiode geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Volwassenen betalen 1,50 entree, kinderen de helft.

Zwembad Salinas – Câmara de Lobos

Twee zoutwater zwembaden en trapje met toegang tot zee. Dagelijk geopend tot 19u. Toegangsprijs is 2,50 per persoon. Adres is Cam da Trincheira in Câmara de Lobos (vlakbij de baai).

Zwembad Ribeira Brava

Twee kleine zoutwater zwembaden direct gelegen aan het strand.  Kleedruimtes, wc’s, snackbar en een restaurant is aanwezig. Adres Rua Eng. Pereira Ribeiro in Ribeira Brava. Toegang is gratis.

Toch liever naar strand? Hier vindt u een overzicht van de stranden op Madeira.